Skip to content

ENERGILAGRING

Lagra energi och leverera den när du behöver det med BESS
 

Ett batterilagringssystem för energi (BESS) är en process som möjliggör lagring av elektrisk energi i batterier, vilket minskar dina utsläpp och kan användas för att driva enheter eller byggnader när det finns hög efterfrågan på elektricitet. BESS kan utföra nätstöd, toppjämning, hantera nätträngsel, minska energislöseri, möjliggöra tjänster som FCR (frekvenskontrollreserv) och FFR (frekvensresponsreserv), dra nytta av tidviselektricitetstariffer för reservbakupfunktioner samt minska behovet av betydande investeringar i nätinfrastrukturen.

Addressing Sustainability Challeng

Dina fördelar

Då en BESS-enhet stödjer sol- och vindkraft blir den mer pålitlig och tillgänglig, samtidigt som den möjliggör att gas- eller dieselelskraftverk kan fungera mer effektivt.

value | technology | scalability | power generation
SKALBAR I STORLEK

BESS är tillgängligt från hundratals kilowatt till flera hundra megawatt med lagringskapacitet i samma storleksordning. Systemet är modulärt och kan bestå av en eller flera containrar beroende på dina behov. Flera enheter kopplas samman när det finns behov av att generera hög kapacitet.

value | technology | adaptable to various conditions | power generation
ANPASSNINGSBAR TILL ALLA PLATSFÖRHÅLLANDEN

Om du har unika specifikationer såsom isolering mot extrem kyla, begränsat fotavtryck, bullerdämpning, optimering av utsläpp eller till och med om enheten måste vara portabel, designar och tillverkar vi din lösning individuellt efter dina önskemål.

value | technology | proven technology | power generation
BEPRÖVAD TEKNOLOGI

Systemarkitekturen är normalt baserad på containrar för enkel leverans och installation och inkluderar batterier, kylutrustning, omvandlare, säkerhetsåtgärder och kontroller. Samtliga lösningar är skalbara och kan tillhandahållas som en färdig paketlösning redo att installeras vid leverans.

value | technology | constant uptime | power generation
ULTRASNABB LADDNINGSRESPONS

BESS-enheten kan utföra start utan externa hjälpspänningskällor och kan även etablera ett autonomt nät vid behov. Systemet är utrustat med fjärrövervakning och datalogging, vilket möjliggör centraliserad övervakning och systemhantering från driftcentralen.

 
Specifikationer

BATTERILAGRINGSSYSTEM

Vi kan skapa en lösning för batterilagringssystem (BESS) baserad på dina specifika krav och specifikationer. Våra lösningar baseras på toppmodern teknik och är designade för att bibehålla högsta kvalitet – även under tuffa miljöförhållanden. Som en ledande systemintegratör av innovativa lagringslösningar erbjuder vi helhetslösningar inklusive design, produktion, driftsättning, support och service.

Vår närvaro i Norden och omfattande tekniska kunskap och erfarenhet gör att vi kan skapa kompletta lösningar med komponenter från ledande globala teknikleverantörer, vilket säkerställer att ditt system fungerar smidigt och levererar maximalt värde över tid. Om du vill veta mer om batterilagringsystem är du välkommen att kontakta våra försäljnings- och produktexperter. Du kan också läsa vår fallstudie om en särskilt utformad BESS-lösning för samhällena på Senja, Norges näst största Arktiska ö.

Läs Senjafallet här

 

Systemintegratör

VÅRA SPECIALISTER FINNS HÄR FÖR DIG

Vi erbjuder en heltäckande reservkraftslösning som skräddarsys för att uppfylla dina specifika tekniska behov och önskemål. Vårt främsta mål är att säkerställa att ditt system fungerar sömlöst och levererar maximalt värde på lång sikt. Är du intresserad av att lära dig mer om DRUPS? Kontakta vårt team av försäljnings- och produktexperter

TOUCH
DANIEL HAGFELDT SOLUTION MANAGER ENERGY STORAGE

Battery Energy Storage

Fast charging station

t. +46 76 145 80 35


DANIEL HAGFELDT SOLUTION MANAGER ENERGY STORAGE
TOUCH
Kim Strate Kiegstad Head of Energy Storage Solutions

Battery Energy Storage

Fast charging station

t. +45 53 60 13 30


Kim Strate Kiegstad Head of Energy Storage Solutions
TOUCH
Gustav Nyman CTO Energy Storage

Battery Energy Storage

Fast charging station

t. +46 723 202 670


Gustav Nyman CTO Energy Storage
TOUCH
Per Gunnarsson Sales Manager Energy Storage

Battery Energy Storage

Fast charging station

t. +46 762 121 400


Per Gunnarsson Sales Manager Energy Storage